Pusselbitens Utbildningscenter har nöjet att presentera föreläsning och kunskapsutveckling med Christer Fahlberg inom ämnet:

Grundkurs Autism

Endagskurs som ger grundläggande förståelse om funktionsnedsättningen autism och hur vi bemöter personer med denna diagnos på bästa sätt. I kursen går vi igenom praktiska arbetsmetoder som kan tydliggöra vardagen och stödja utvecklingen för personer med autism.

Datum:        torsdagen den 20 september 2018

Tidpunkt:     9:00-16:00

Plats:           Aulan i Blocket, Skånes universitetssjukhus i Lund

• Vad innebär autism
• Perceptionsstörningar och andra svårigheter
• Tydliggörande miljö
• Visuella och pedagogiska hjälpmedel
• Förhållningssätt och bemötande

Målgrupp
Föreläsningen vänder sig till skolpersonal, boendepersonal, personal inom socialförvaltning/LSS, personliga assistenter, föräldrar samt andra som kommer i kontakt med personer som har Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och som är intresserade av att erhålla metod och ett förhållningssätt som är till hjälp i bemötandet av personer med autism.

Christer är utbildad och certifierad Studio 3-tränare och har över 15 års erfarenhet av att arbeta med personer inom autismspektrat. Han har arbetat med barn och vuxna på fritids- och korttidshem, elevhem samt daglig verksamhet. Utöver det har han arbetat med barn och missbrukare på ett behandlingshem för kvinnor. Han har en 2-årig autism och handledarutbildning på Växjö universitet.

Pris:

Priset för en heldag är 560kr exkl moms

Anmälan till föreläsningarna är bindande, men platsen är inte personlig utan kan överlåtas till annan person.

I priset ingår även kaffe/te med smörgås/Kaffebröd under paus på förmiddagen resp. eftermiddagen

För de samtliga deltagare kommer kursintyg att utfärdas

Anmälan görs på biljettbolaget.se genom att klicka på länken nedan:

Anmäl er här

Våra prisvärda föreläsningar är väldigt populära och blir oftast fullbokade, så passa på och boka i god tid innan.

Hjärtligt välkomna!